Jak na skvělé domácí jogurty, zdravé sýry a prospěšné kefíry?
Vynikající domácí jogurty. Ohromný domácí sýr. Výtečné dobrůtky z lokálních trhů zabraly místo prefabrikátům z prodejních řetězců. Avšak mohou se dělat tyto dobroty i v běžných domácích podmínkách? Firma Bulgaricus předkládá návody k vyrobení uvedených produktů a mnohých jiných, které si doma dovede zhotovit mnohá obratná kuchařka, ale i zavedený mlékárenský podnik s orientací na výrobu produktů z mléka podle klasických receptů a surovin. Ozkoušejte kefíry, jogurty, nejlepší sýry s obsahem bulharské smetanové a sýrařské kultury a jiné už vám tolik chutnat tu nebudou.
Ke zhotovení sýru v domácích podmínkách jsou vám zapotřebí chlorid vápenatý a syřidlo na výrobu sýrů. Chloridu vápenatého je třeba užít pro maximální sýřitelnost a výtěžnost mléka. Souběžně chlorid vápenatý nahrazuje chybějící vápník, který se ztrácí při mlékové pasterizaci. Malé hodnoty kalcia mají za vinu sníženou srážlivost mléka. Pro optimální srážení mléka se musí doplnit syřidlo, jak nutné syřidlo na výrobu sýrů živočišné, tak rovněž rostlinné či mikrobiální. V e-shopu Bulgaricus se dají koupit veškeré uvedené suroviny.
Se všemi avizovanými mlékárenskými kulturami jednoduše zhotovíte domácí jogurt, chutný čerstvý sýr, dobrou zakysanou smetanu, kefír, zdraví prospěšné bio acidofilní mléko a bio raženky. Přidaná kefírová kultura se logicky používá k výrobě kefíru, bulharská sýrařská kultura je nutná pro výrobu domácího sýru, smetanová kultura je potřebná pro zakysanou smetanu a tvaroh, pro udělání domácího jogurtu je třeba bulharská jogurtová kultura. V e-shopu naleznete úplný sortiment nutný k domácí výrobě. V nabídce prodejny naleznete také probiotika po antibiotikách na střeva, které mají zásluhu na střevní rovnováze, ale i v celém těle. Víme, že za spoustou nemocí stojí porušená střevní mikroflóra. Je známo, že přírodní probiotika pomáhají obnově těla a střevní mikroflóry u dětí, žen i mužů všech věkových kategorií.